23. toukokuuta 2015

Lannoitteet

Posti toi pari viikkoa sitten GreenCarelta pienen lahjan.
Saapui mehukkaan värinen ergonominen kastelukannu ja lannoitteita. Lisäksi saapui kaksi multasäkkiä, mutta niitä en nyt vielä ota käyttöön kun ei yksinkertaisesti voi vielä istuttaa ulos kesäkukkia saati tomaatteja kasvihuoneeseen. Ensi yöksi on taas luvattu vain +2 astetta.


Nämä lannoitteet on ihan uutta mulle. Toinen on Puutarhan KESÄPallo. Näyttää miniatyyri-talipallolta mitä ripustetaan puihin linnuille. No, nämä upotetaan multaan, jossa ravinteet liukenee kasville koko kasvukauden ajan. Mukana on kätevä keppikin, millä saa kolosen kaivettua. Toinen on taas päivittäinen D-vitamiini. No, ei suinkaan, mutta poretablettia kylläkin. Puutarhan KESÄPore on kasteluveteen sekoitettava tabletti. Pääsevät kyllä testiin kunhan säät lämpenee :)Itse olen vuosikausia vannonut tähän ihmeaineeseen. Puutarhan KESÄ -lannoitteeseen. Siihen aitoon pinkkiin. Juuri kävin ostamassa uuden purkin. Purkin ulkonäkö on vähän muuttunut parin vuoden takaisesta. Kuvassa taustalla on uusi ja edessä vanha. 
Tytär tykkää kun tällä kuvan naisella on niin hienot hiukset :)


Talven yli kasvihuoneessa aikansa purkissa viettänyt lannoite oli aivan paakkuuntunut jo. 
Olikin aika hankkia uusi, ihanan valloittava pinkki lannoiterasia.


Sisällä on alkanut jo jättikurpitsakin kukkia.


Ja tomaateissa näkyy pieniä alkuja. Ei voi auttaa, nyt on näin..


yhteistyössä


8 kommenttia:

 1. Tuota samaista Puutarhan Kesä- lannosta minäkin olen jo vuosikaudet käyttänyt ja sangen hyväksi havainnut. Vau, mitä kasvua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei ole kyllä aikaisemmin tomaattia sisätiloissa pukannut.

   Poista
 2. Näppärän oloisia ovat nuo pallerot ja poretabletit. Käytän itse myös tuota vaaleanpunaista "taikajauhetta" ja hyvät tulokset olen sillä saanut. Mahtavassa kasvussa on sinulla taimet. Istutin tänään kasvariin kurkut, tomaatit ja paprikat. Toivotaan, että ei tule kylmiä öitä enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna taidan minäkin kiikuttaa taimet edes lasitetulle terassille ja siitä sitten omille paikoilleen.

   Poista
 3. Veikeä kannu. Samaa lannoitetta käytetään täälläkin. Joskus mietin mahtaako olla vielä voimissaan, kun on paakkuista ja värikin haalistunut, mutta käytän silti loppuun ennen kuin ostan uuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta ainetta. Mielenkiinnolla kokeilen näitä muitakin nyt. Poreita on vain niin vähän että pitää katsoa kenelle raaskii antaa :D

   Poista
 4. Vaalianpunaasta tääläki. Ongelma on vaa siinä, etten meinaa muistaa käyttää. Nua kertapallerot sopiiski mulle.

  VastaaPoista
 5. Minä laitoin kurpitsat juuri vasta multaan. Sato taitaa olla vähän pienmempi kuin sinulla... ;)
  Liityin lukijaksi!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!