26. toukokuuta 2015

Tomskut ulkoistettu

Kävin ostamassa Lidlistä alle kympin maksavan ruusukaaren. 
Melko hempuli se on mutta kokeillaan nyt miten se pärjää.


Anu Villa Mezzosta kyseli minkälaisen pinnoitteen polulle laitan.
Kasvihuoneesta löytyi palanen suodatinkangasta. Laitoin sen mullan päälle ja aloin peittämään sitä 0-8mm soralla, mitä meidän pihalla enimmäkseen on. Tämän soran poistin etupihalta, jonne laitoin Kekkilän valkoista koristesoraa.

Polun teen näistä pyöreistä itsetehdyistä betonilaatoista. Tehtiin miehen kanssa viime kesänä ensimmäinen ja näitä olisi tarkoitus alkaa tehdä enemmän. Tässä oli pohjalla vanha virkattu pitsiliina, mutta luultavasti ihan jokaiseen en näitä laita. Nyt on siis valmiina vasta ensimmäinen kivi.
Jos raaskin ostan Kekkilän rantakiveä luultavasti vielä pintaan betonikivien kanssa.


Mutta voi onnen päivää! Tomaatit ovat kasvihuoneessa.
Kolme keltaista ja kolme punaista. 
Kaikissa ensimmäiset raakileet.

12 kommenttia:

 1. Hienot istutusalueet ja upea polku tulossa. Ja tomaateissa raakileet! Kylmä toukokuu ei kasvattanut tomaattejani yhtään:( olisi pitänyt jättää ne sisätiloihin! No, olen viisaampi ensi keväänä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikös se ole luvannut ensi viikolle hellettä jopa. Toivottavasti ne voimistuu sitten :)

   Poista
 2. Mä kävin ostamassa honkkarista pari puutarhakaarta. Niitäkään ei oltu hinnalla pilattu moniin kaariin verrattuna; ne maksoivat kappaleelta 60 euroa. Viehättivät omaa silmää mutta hieman hempuloita nekin ovat. Luotan kuitenkin, että kestävät hyvin sitten kun saan ne tukevasti paikoilleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei Honkkaria täällä olekaan. Mutta ehkä en olisi 60 euroa raaskinut maksaa, tämä kymppi oli jees hinta :D

   Poista
  2. Toi meni itsellä siellä kipurajoilla. :D Alunperin kauhistuin kun aloin kaarien hintoja etsiskelemään kun huomasin suurimman osan maksavan yli 100 euroa ja kaksi halusin. Luulin jo, että täytyy vaihtaa suunnitelmia. :) Meinaan kokeilla miltä rappausverkko näyttää kahden kaaren välissä tuomassa lisäpituutta köynnöstunneliin.

   Poista
  3. Mielenkiintoista :) Jään odottelemaan postauksia sitten.
   Ne on kyllä tosi kalliita ja ne kalliit on usein mulle liian koristeellisia jopa.

   Poista
  4. Joo omaan makuun suurin osa on myös ollu liian koristeellisia. Näissä hankkimissani on ihan maksimitasoa koristelun määrä mitä kelpuutan. Laittelen sitten tuloksia kaarikokeilusta onnistui tai ei. :D

   Poista
 3. Onpa komean kokoiset tomaatit ja suuret raakileet jo tähän aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsivät vähän paremmin kasvamaan sisätiloissa :)

   Poista
 4. Voi että sinulla on ihan mahtavat tomaaatit! Niin vahvan ja vankan oloiset :)
  Polusta tuli hyvä! Betonikivet, varsinkin tuollaiset itsetehdyt, ovat kauniita. Meilläkin tehtiin viimesyksynä naisenergialla kaikenlaisia betonitöitä. Mukavaa tulosta syntyi ja oli tosi mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkäpä siitä vielä hyvä tulee, kun saadaan ympäristökin kuntoon :)

   Poista
 5. Minusta tuo kaari on hieno. En pidä vihreästä väristä, en missään. Mutta kaaren oikea väri on vain vihreä. Se on tuki, joka jakaa huoneisiin, sen on tarkoitus kadota humaliin tms. Valkoinen kaari kuvittelee olevansa itse jotain, eikä se sovi metsäpuutarhaan. Hinta ei merkitse, vaan mitä sillä saa. Uskon tuon olevan todella kaunis ja ihana kasvien kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!