20. heinäkuuta 2015

KukkijoitaLIITERI -kyltti on keraaminen, kauhajokisen Tarja Norin tekemä. Sain sen äidiltä lahjaksi.
Toinenkin Liiteri-kyltti on liiterin seinällä, yhdessä vanhojen työkalujen kanssa.Mä jo ajattelin että meillä ei oikein kuki mikään. Kun istutusalueita on 12 kappaletta, niin kukkivat kukat ovat jotenkin pieniä plänttejä siellä täällä. Kuvailin sitten nyt kukassa olevat.

Koreahohdekukka, siperianunikko (löytyy myös keltaisena), ruskolilja ja keltakukkainen hanhikki, jonka nimeä en sen tarkemmin tiedä. Tämä on tullut puutarhaan jonkun taimen mukana.

Sitten kukkii ystävältä saadut liila ja valkoinen lehtosinilatva, 
lempparikasvini jättipoimulehti ja anopilta saatu vuorikaunokki.


Pensaista kukkii valkoinen hanhikki, puistosyreenit, koivuangervot ja tuoksuvatukat. Lumipalloheisi kukkisi myös, mutta jotenkin tänä vuonna on sillä välivuosi eikä ole kukan kukkaa.


Jalopähkämöt aloittaa kukintaansa ja patjarikko kukkii edelleen. Vasta kaupasta ostettu muurikello kukkii, muut yksilöt on tosin vielä nupullaan ja rentoakankaali kukkii etupihalla.


Särkynyt sydän jatkaa edelleen ihanaa kukintaansa, sipulikukista lehtolaukat kukkii sekä ukkolaukat joita en nyt tähän kuvannut, arovuokko (?) aloittelee kukintaa ja kesäpikkusydämet sekä valkoinen että punainen jatkavat ahkeraa koko kesän kukintaansa.Voi ärsytys. Ei voi mikään muu ärsyttää niin paljon kuin hiekan ja soran kerääntyminen terassille. 
No, kohta sekin loppuu. Jee! Pihakivetys takapihalle on alkanut.


10 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia. Kiva tuo liiterin seinusta. Kyllä tämä on ihanaa aikaa kun on niin paljon kukkijoita. Meillä leimut ja liljat ovat juuri aukeamassa. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kylmyys kyllä vieläkin vaikuttaa tosi pahasti kukintaan. Toivotaan että kaikki ehtii kukkia.

   Poista
 2. Onhan siellä kovasti kukassa. Jos on iso piha, niin siinä saattaaki näyttää että sielä täälä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä, mutta tosiaan siellä täällä, tai ainakin tuntuu siltä.

   Poista
 3. Ihanasti kukkii pihassasi. Mulla on vähän sama juttu, että kukkivat kukat näyttävät pieniltä plänteiltä. Täytyy vain lisätä lisää kukkivia kasveja. Äsken teinkin lisää siementilausta kevääksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mulla on vielä vähän liikaa kuunliljoja joiden kukinta nyt ei kovin hurmaa, joten olen sen yleensä leikannut vielä pois ennen kukintaa.

   Poista
 4. Tuttuja kukkioita sinulla! Mutta mitä ihmettä, onko kesäpikkusydäntä valkoisenakin ?!? Minulla on vain tuota vaaleanpunaista ja on kyllä kiitollinen kukkija. Oikeaa särkynyttä sydäntäkin olen yrittänyt useamman kerran, mutta aina talvi vie mennessään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, en minäkään tiennyt ennenkuin sitä jostain pihalle eksyi ja vähitellen olen sitä levittänyt ympäriinsä. Se tuntuu olevan arempi kuin vaaleanpunainen. Särkynytsydän katosi minultakin mutta nyt löysin lämpimän suojaisan paikan, jossa nyt meni talven yli.

   Poista
 5. Kauniita kukkijoita pihallasi! Se on totta, että kun tilaa on paljon, tuntuu, ettei mikään kuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä on hyvä lisätä lisää kukkijoita sinne tänne :)

   Poista

Kiitos viestistäsi!