25. heinäkuuta 2015

Maalausta

Alkukesästä Lidlistä ostettu akileija kukkii. Ainoa yksilö, eli ei näköjään kovin hyvin menesty.

Maalasin eilen miljoona, ainakin, naulaa piiloon terassin katosta ja autokatoksen katosta. Runkonaulain sucks (onneksi on mennyt rikki moinen kapistus, niin rumia oli naulojen jäljet). Miehen kanssa laiteltiin taas puulistoja kattojen reunoihin yms. vaikeisiin paikkoihin,  näin saadaan viimeisteltyä nätiksi paikkoja.
Maalasin myös terassin pöydän jalat valkoisiksi.Betonilaattapolkua sain laitettua vaateriin ja soraa lisättyä. Vielä tarvitaan melkoinen määrä pyöreitä betonilaattoja, että voi sanoa tämän olevan valmis. Vielä on pohdinnassa millä reunustan kivien ympäristön, nyt on ykkössijalla Kekkilän rantakivi, sellainen pieni, silonen kivimurske.

Pioniunikot on muuten jänniä, kun ne pudottaa terälehtensä pari päivää kukittuaan ja jää vain siemenkota kypsymään. Täytyy napata siemeniä sitten talteen ensi kesää varten.Ensimmäinen tuoksukurjenpolvi kukkii. En muista nähneenikään aikaisemmin tämän kukkivan.

Ruusupapukin on kavunnut jo kolmannelle välipuulle asti. Ja iänikuista taistoa kortetta vastaan käydään taas. Nyt toistamiseen kitkin kasvihuoneen "takapihan" ja sain kolme valtaisaa rikkaruohokasaa. Ensi keväänä kokeilen kalkita ja lannoittaa oikein reilulla kädellä tämän osan puutarhasta josko se auttaisi. Laitoin poimulehteä kasvamaan sorapolun reunaan kun se näyttää olevan aika voimakas taistelemaan kortetta vastaan. Rentoakankaali kun on melkein täysin tästä paikasta hävinnyt, liian rentoa meininkiä siis :)

Sain muuten myös maalattua sermin osuudenkin joka lisättiin alkukesästä, yhdistämään kaksi sermiä toisiinsa. Lisäksi aika reilusti leikkailin isotuomipihlajan pensasaitaa, kun se jäi keväällä leikkaamatta ja kaatuilee holtittomasti puolelta toiselle. Ensi keväänä täytyy se leikata reilummalla kädellä että vankistuu riukuvarret vähän paksummiksi. Koivujen poistaminen tästä paikoilta muuten on kasvattanut pensaiden kokoa. Tosi tyytyväinen olen niiden poistamiseen.


4 kommenttia:

 1. Hieno tulee tuosta polusta! Saanko kysässä.. Niin jos muistan sitten vastauksen kattoa.. ;) Että mistä ylipäätään ostat perennat? Tai olet ostanu. Mitä taimistoa teijän suunnalla suosittelet. Kävin tänään parissa, kiinni olivat.. :( Ja se kolmas joka nähtiin vilaukselta oli tainnu lopettaa toiminnan kokonaan. Niistä kun löytyy nettisivuilta niin huonosti tietoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole enää muutamaan vuoteen ostanut taimistoista, vain Terrasta tai Agrista. Mutta alkuvuosina ostin aika paljon Torniolaakson taimitarhalta, siellä pitäisikin käydä taas. Kuunliljoja ainakin ihanan suuri valikoima ja itse taimisto oli mukava käyntikohde ainakin muutama vuosi sitten. Lisäksi Viher-Lapista, täältä Rovaniemeltä, ostin paljon edellisen omistajan aikana.

   Poista
 2. Kaikenlaista viimeistelyä sitä löytyy, niin ulkoa kuin sisältä...vielä vuosien jälkeemkin. Siellä kortetta, täällä vesiheinää hurjemmin kuin koskaan ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan ja tuo listoitus on niin vihoviimeistä juttua mitä itse tekisi..

   Poista

Kiitos viestistäsi!