31. toukokuuta 2016

In Blossom

Pilvikirsikka jaksaa ihastuttaa niin paljon että en edes huomaa että raja-aitana kasvava isotuomipihlaja on myös alkanut kukkia. Leikkasin sitä aika paljon tänä kesänä, kun oli kasvaa roilottanut niin pitkää vartta, joten yritän saada sitä vankistumaan. Jätin silti pitempiäkin versoja.isotuomipihlaja - Amelanchier spicata


Etupihalla kukkii uskolliset helmililjat ja mesimarja pihlajien juurella.
patjarikko - Saxifraga Arendsii


Patjarikko ja tulikellukka aloittelee lämpöisällä eteläseinustalla.Särkynytsydän on hienosti kasvanut ja kukkavarret työntyneet esiin.

Liiterin ympäristö on melko kosteaa aluetta ja istutusalueessa kasvaa sitkeästi vahva sammal. Siinä on aika hyvin nyt viihtynyt tontilta löytynyt sinikuusama, tai tämä on tullut ostotaimena kun tarkoitus oli ostaa virpiangervoa. Samaten luottoperenna jättipoimulehti kasvaa missä vaan, kuivassa ja märässä. Istutin sitten näiden lisäksi penkkiin rantakukkaa ja kokeeksi yhden ritarinkannuksen. Miten se viihtyisi tässä. Yksi varjoliljan alku kasvaa penkin reunassa myös mutta en tiedä sitten onko paikka liian kostea sille. Josko ensi kesänä raaskittaisiin vetää nurmipinta auki ja laitettaisiin salaojaputket niin kosteusongelmakin saattaisi vähän helpottaa.
Kullero ihanaiset kukkii.

4 kommenttia:

 1. Pihasi näyttää niin huolitellulta kivineen ja polkuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se silti vielä kesken.. Pitäisikö kuvata välillä niitä epäkohtiakin :)

   Poista
 2. Olen seurannut pihasi vihertymistä alkukeväästä ja aina vaan hienommalta näyttää. On tämä kesä ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin se vain on, puutarhurin parasta aikaa!

   Poista

Kiitos viestistäsi!