1. elokuuta 2016

Pavements of Backyard

Nyt alkaa takaterassin edusta näyttää siltä miltä olen ajatellut.

Saatiin viimeiset tämän kesän kiveystyöt tehtyä. Takapihalle ladottiin noin 5 lavaa pihakiveä, noin 45 neliötä. Lisäksi työn määrää lisäsi se että nostin kaikki muurikivet pihakiveyksen pinnan tasolle, eli etureuna on kiveyksen päällä ja takareunaan kippasin soraa. Lisäksi muurikiveys siirtyi hieman ulospäin, joten multaa täytyi lisätä muurikiveyksen taakse. Olihan siinä urakka mutta nyt on hyvä.Kiveystä riitti hieman kasvihuoneen sivustalle. Tämä jäi nyt tähän. Ehkä ensi kesänä laitetaan myös keinun alusta. Pöytäryhmän alle haluaisin pyöreän kiveyksen.


Liiteriltä ja sivupihalta tulevaa kestopuupäällystettä jatkettiin päätyyn asti. Se oli jotenkin hassusti aloitettu vähän kauempaa kuin terassin sivun ala-askelma. Ensi kesänä on petsattava käytävä.


Kasvihuoneen viereen ladoin sitten mukulakivipolun jatkoksi samaa kiveystä. Tässäkin jouduin muurikivet nostamaan ns. pintaan. Minun tekotapani oli seuraavanlainen.

Soraa me otettiin uusiokäyttöön poistettavalta kasvimaalta, joten sitä ei tarvinnut kuin kuljettaa paikasta a paikkaan b. Siihen ei siis kulunut ylimääräistä rahaa. Pienet kivet on kaikki omalta tontilta löytyneet. Yhtään kiveä en ole tontille tuonut. Rakennusmaan mukana tulleita sekä tontilta löytyneitä. Hyvin kivinen maa siis meillä. Työvälineinä mulla oli sanko jolla hain kiviä pitkin tonttia, lähinnä otin kivijalan vierestä sopivan kokoisia sekä kumivasara ja hyvät polvet.


En sen kummemmin asetellut kiviä, lähinnä otin sen mikä käteen osui. Ainoastaan yritin katsoa mahdollisimman tasaisen puolen kivestä minkä asettelin jäämään näkyviin.


Sitten vain naputtelin (hakkasin) kivet yksitellen soraan. Soraahan meillä on tässä semmoiset 5 cm paksuudelta, johon oli aika helppo naputella kivet paikoilleen.


Naputtelun jälkeen heitin päälle soraa.


Ja harjasin ylimääräiset sorat pois. Näin syntyi meidän mukulakivipolku.Mukulakivipolulle tuli mittaa noin 12 metriä ja sillä on leveyttä noin 50cm, kasvihuoneen vieressä noin metrin verran.

Tässä vielä kuva parin vuoden takaa.


Sekä tältä päivältä.


7 kommenttia:

 1. Tulipas kiva polku, sopii paikalleen.

  VastaaPoista
 2. Siis sä oot niin lahjakas! Tosi upea lopputulos. Mistä sä keksit näitä ideoita, mietitkö etukäteen vai tuleeko ne ihan lennosta?
  Jo useamman vuoden blogiasi seuranneena olen aina yhtä ihastunut näihin uudistuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kehusta :) Aivan tässä punastuu..
   Kyllä mä yleensä kuljen ns. silmät auki, joten jotain jää aina mieleen jostain, mutta eihän kaikki toki omalle pihalle päädy. Tässä nyt sattui hyvin olemaan näitä materiaaleja saatavilla.

   Poista
 3. Ihana puutarha sinulla! Miten nyt vasta löysin blogiisi..... Tuollaisesta kiviväylästä olen haaveillut kompostin eteen! (kesätuulianmutamäki.blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja tervetuloa!
   itsekin kirjauduin lukijaksesi ja linkitän blogisi omaan luettelooni. Aina löytyy uusia tuttavuuksia.

   Poista
 4. Iso kiviurakka, mutta kaunista tuli!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!