31. heinäkuuta 2019

Autotallin päädyn uudistus

Tämä kesä onkin kulunut erilaisten kiveysprojektien kanssa.

Uusimme autotallin päädyn kiveyksen. Siihen oli laitettu alunperin tutulta edullisesti saatua ns. Uni-kiveä, joka poikkeaa pihan muusta kiveyksestä. Muu kiveys on tehty Napapiirin Betonin Ratamo-nimisestä pihakivestä. Poistimme siis autotallin päädyn kiveyksen. Osa uusiokäytettiin toisaalla ja käytettiin eri projekteihin. Ison osan kivistä myin eteenpäin. Kivistä tehtiin rajauksia istutuksille sekä pieni kiveys keittiöterassin jatkeeksi. Tähän autotallin päätyyn ostettiin kolme lavallista kiveä.Ennen-kuvaa en taaskaan muistanut ottaa enkä löytänyt juuri minkäänlaisia kuvia autotallin päädystä, niin tylsä ja ankea se on ollut. Kiveys jatkui tallin seinästä raja-aitaan asti. 
Välissä on pieni pensasalue, jota nyt pienennettiin kun jatkettiin kiveystä etupihalta suorana.
Tässä pari kuvaa viime kesältä, kun kiviä oltiin jo käytetty uusiokäyttönä hyödyksi.

Hieman harmittaa, että näin kivaa kulman kääntöä en ole tehnyt takapihan kiveykselle.


Kiveyksen reunaan laitettiin matala, yhden kerroksen muurikiveys. Muurikiviä minulla oli vielä jäljellä vanhoista projekteista, joten näitä ei tarvinnut hankkia. Uutta kiveystä ei tehty pensasaitaan asti ulottumaan, vaan kiveyksellä on leveyttä noin 2 m autotallin seinästä.


Asettelin muurikiveyksen alle vanhoja Uni-kiviä, joilla sain muurikivet oikeaan korkoon pihakiveyksen kanssa. Pieni "säästö" esim. hiekan käytöstä muurikivien alla.
Muurikiveyksen ja pensasaidan väliin siirsin toisaalta virpiangervoa.

Siirsin alueen keskellä olevia virpiangervoja uudelle alueelle, joka jäi pensasaidan ja muurikiveyksen väliin. Ajatuksena on jatkaa peräkärryn tilaa suorana ilman että pensaat katkaisee alueen.

Alueesta tuli tosi fiksu. Mattotelineen sijoitimme nyt peräkärryn taakse. Todella vähäisellä käytöllä teline on meillä. Pyykkiteline meni lumen painosta rikki, eikä olla uutta sittemmin enää ostettu.


Reunakiveä voisin vielä laittaa mattotelineen ja peräkärryn viereiseen reunaan. 
Kiveyksen osuus kapeni hieman myös peräkärryn paikalla. Siirsin muutaman norjanangervon pensasaidan vierestä kiveyksen viereen, kun ne kasvoivat liian lähellä pensasaitaa. 


Kuunliljat vähän repsottavat onnettomina, kun menin niitä jakamaan nyt kun kukinta-aika on kohta. Ensi kesänä nämä ovat hyvässä kasvussa. Lisäilen kuunliljaa vielä kiveyksen reunaan toisaallekin ja muutama säkki kuorikatetta pensasalueelle, niin alue on valmis.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!