2. elokuuta 2010

Taimitarhalta kotiin

Vietiin tänään lapset Ylitorniolle fammulaan yökyläilemään. Anopilla on siellä aivan valtavan upea kärhökokoelma :) Sillä kasvaa suuressa ruukussa kolme eri kärhöä, mitkä oli parhaillaan kauneimmassa kukassa. UPEA!

UPS! 
Mitäs eroa ylläolevissa kuvissa on, muuta kuin aikaa niiden ottamisella on hieman? Katsos tarkemmin. Vaikka kuvat ei ihan täysin samasta paikasta olekaan, yritän kuvata naapurin pihaa. Tänään meinaan kävi pyöräkone levittämässä uutta multaa nurmikon päälle. Ehkä ei siis nurmikko kasvanut tarpeeksi hyvin tjn. Kumminkin tuo on biomultaa mikä ei onneksi enää niin valtavasti haise..


Noh, me käytiin matkalla Ylitorniolle tietty Tornionlaakson taimitarhalla. Paikka on aivan ihana, siisti ja hienosti laitettu kasvit esille. Tykkään.

Ostin puutarhaan pari keijuangervoa söpöstelyn takia, yhden koivuangervon kaveriksi muille koivuangervoille. Keijut on vielä kivasti kukassakin. Leikkipaikan reunalle ostin pari purppuralatvaa, vallan uusi tuttavuus mulle, joten kokeilla pitää. Tuonne kerään juuri näitä suurperennoja, että saisi luotua leikkipaikalle "seinät".

Sitten ostin tämän ihanuuden! Valkokukkaisen kuunliljan, Hosta Nakaiana 'Snow Flake'. Saas nähä näenkö tätä vielä ensi kesänä . . . 

Lisäksi meille kotiutui pari pionia. Nekin ovat vähän arkoja täällä kasvamaan, mutta niin ihania. Toinen on 'Sarah Bernhardt' (90cm, myöhäinen, kerrotut vaaleanpunaiset kukat) ja toinen 'Inspecteur Lavergne' (80cm, aikainen, kerrotut kirsikanpunaiset, tuoksuvat kukat).

Tältä siis näyttää nyt takapihan penkki. Vielä tuosta uupuu kasveja toki, ei kaikkea voi saada yhtenä kesänä. Kolme puuta on tarkoitus vielä istuttaa ja muutama pensas lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!