18. huhtikuuta 2011

Vettä riittää

Vielä viikko sitten meillä oli aivan valtavasti lunta. Nyt se on huvennut aika hyvin. Tänään levittelin viimeisiä lumia etupihan nurmikolta. Kaikkialla on vielä niin märkää, maa ei ime enempää.Rapakoista huolimatta leikkipaikka on suosiossa.


Leikkipaikan takana on "puistokaistale", jonka takana virtaa oja. Se kuivuu täysin kesäksi. Ojaa pitkin vesi valuu aina Ounasjokeen asti. Tosin tässä meidän kohdalla se leviää melko suureksi, koska rumpu on liian korkealle asennettu. Täytyy soittaa kaupunkiin josko ne korjaisivat sitä.


Tästä takapihan takana kulkevasta ojasta mies täytti meidän 1000 litran vesisäiliön taas kesän kasteluvedeksi.


Säiliö on aivan täysi.


Samaten maahan kaivettu kuoppa on aivan täysi. Miehellä on tähän jokin "suunnitelma". Minä en ole sitä vielä ihan täysin ymmärtänyt.


Kovin moni puulaji ei kyllä tykkää näin suuresta vesimäärästä juurellaan kuin koivu.


Viime syksynä tehtiin urakalla sauna- ja takkapuita ja täytettiin 6 lavaa puita täyteen. Nyt ne alkaa olla tyhjät.Takapihan oleskelu- ja istutusalue on melko lailla vielä lumen peitossa. Ja tulevan kasvihuoneen paikan on vallannut vesi. Tälle täytyy tehdä jotain, ettei tulevina keväinä ole aina samaa ongelmaa.Kesää odotellessa on näin keväisin mukavaa, kun on tytön syntymäpäivät. Saapi herkutella kukista ja mehiläisistä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!