22. toukokuuta 2012

Terassin runko valmiina.

Kotimatkalla Ounasjoki meinaa pyrkiä jo tielle. Vettä on todella paljon, kun joki on tässä kohdin noin kilometrin levyinen, eikä silti mahdu virtaamaan. Kaupungin pinnassa on jo pyrkimässä rannan lähellä olevien kerrostalojen kellareihin.


Öljysin eilen illalla puutarhakalusteet. Niistä tuli kyllä hyvän näköisiä. Vielä toistamiseen voisi sutia, mutta näihin kahteen pöytään ja neljään tuoliin meni melkein koko pikkupurkki mustaa öljyä.


Ennen ja jälkeen.
Moni saattaa tykätä tuosta ruskeastakin versiosta, mutta itseäni miellyttää kyllä tumma sävy enemmän.


Kasvihuoneeseen hyllykköön kuskasin melkein kaikki pikkutaimet. Ehkä ne nyt pääsee vankistumaan. Kurkun taimet on vielä sisätiloissa. Niille pitäisi hommata ehkä kasvusäkki, mutta kaupoissa näkyi vaan sellaisia jättisuuria, noin 6 taimen säkkejä. Mulle riittäisi sellainen sievä pitkulainen kasvusäkki. Taimia on neljä.


Tänään taas iltapäivällä nousi meidän uuden terassin runko. Ja nopeaa toimintaa oli. Ehkä tuo johtui selkeästä mallistakin :)Tähän päätyyn tulee nurkan kiertävä porras, toiseen päätyyn vain suora porras.


Ensin löytiin seinään kiinni lankku. Sitten ulkokehikko ja keskivälille tukilankku. Sitten päälle vielä ristiin alempien kanssa lankut. Halusin kansilaudoituksen seinänmyötäisesti.
Allaoleva kuva otettu tulevan oven kohdilta.


Alla vielä kuvaa kulmaan tulevasta portaasta.

2 kommenttia:

  1. Kalusteista tulee hienot – ja terassista, ei epäilystäkään. Ja tosiaan, Lapissa kaikki tapahtuu nopeasti :)

    Toivottavasti joki lakkaa nousemasta tuon enempää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)
    Me jo nimitetään terassia elintasopatiksi, kun niin selkeästi ulkonee talon suorasta pitkästä seinästä. Istutukset jäi kyllä melko alas, eli jonkinlaista muurikiveystä voisi tuohon miettiä :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!