23. syyskuuta 2012

Syksyn tultua..

Syksy on täällä!
 
 
Tänään taivas oli valtavan hieno iltapäivällä.
Pesin ikkunat ulkopuolelta ja joutsenet lensi taas kaakattaen yli etelään. Lentomuodostelmassa oli varmaan n. 50 joutsenta. Vielä ne kokoontuu tuossa Ounasjoessa.
 
Mies on haravoinut pihamaan jo kahdesti. Aivan mahtavaa. Minä en haravoinut muuta kuin kasvimaan sorapinnat. Nyt on melkein kaikki koivujen lehdet tippuneet. Muut istutukset on vielä ihan voimissaan, kuten myös muutamat kesäkukatkin. Tuntuu pöllöltä pistää ne kompostiin ja laittaa tilalle kanervia yms.
 
Miehen kamera purettiin koneelle pitkästä aikaa ja sieltähän löytyi hänen nappaamia kuvia.
 
Panoraama takapihalta talolle päin. (kasvimaa vasemmalla, liiteri oikealla)
 
 
Ensimmäinen istutusalue katolta kuvattuna.
 

 
 
Kasvimaan aluetta.
 
 
Leikkipaikkaa.
 

 
Ylhäältäpäin näkee hyvin alueiden muodot ja tietty sen paljaan multapinnan, mutta on kyllä paljon edistystä kasvien kasvussakin tapahtunut viime vuoteen.
 
Korjasin pois ruusukaalien jättipusikot ja löytyihän sieltä oksahangoista pikkuruisia ruusujakin. Nämä keitettiin ja minä sain syödä koko saaliin.

 
Tänä syksynä olen istuttanut ainoastaan tämän pussin sisällön muurikiveykseen. Saas nähdä nouseeko ensi keväänä ne jotka jäi tänä keväänä nousematta.
 

 Tämä blogi alkaa taas hiljentyä talveksi. Postaukset on jo vähentyneet.
Näin syksyisin siirryn enemmän sisätiloihin käsitöiden pariin. Jos kiinnostaa seurata touhuja sisätiloissakin, hyppää mukaan :)

3 kommenttia:

 1. Alue kasvihuoneen/huvimajan vieressä on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa :)
   Täytyy ottaa vuosittain tälläiset kuvat, niin saa vertailla sitten.

   Poista
 2. On teillä kyllä niin hieno tuo pihapiiri joka paikasta, että! =) Kivan värisiä nuo tulppaanit, jännää keväällä sitten odotella.=)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!