14. syyskuuta 2012

Valoa kansalle!

Olipahan sumuinen aamu viime tiistaina. Hyvä kun 5 metriä näki eteensä.
 
 
Rovaniemellä avattiin viime sunnuntaina (virallisesti) Angry Birds -puisto. Me kävästiin sitä lauantaina tutkailemassa eikä kyllä kovin paljon ollut hyvää sanottavaa. Ensinnäkin epäilen suuresti ettei näitä tipuja jaksa kovin montaa vuotta eteenpäin katella (aika tyyristä tehdä puisto yksistään tälle teemalle) ja pääväline leikkipaikalla oli korkea kiipeilyteline, josta on pitkä liukuputki alas. Putkelle on yksi ja ainoa reitti pienen lattiassa olevan reiän kautta, sinne pitää siis kiivetä, arvaten sen jonon mikä kertyy liukumäelle. Lisäksi isommat pojat on jo käyttäneet tätä nivellettyä liukumäkeä portaina ylös katolle. Hyvä hyvä!
Pallokenttä on keskellä aluetta jota kiertää 2-ratainen juoksurata. Pallona on pehmeä isohko Angry Birds -pallo, mutta aika monella on mukana omat KOVAT nahkaiset jalkapallot ja maalitykki kun laukaisee kohti maalia ja se ei menekään maaliin vaan lentää matalien sivureunojen yli, niin seuraukset voi olla aika ikävät.
 
 
Etupihan pihlajissa on jo ruskan väriä. Puuruska jää kyllä meillä Rovaniemellä aika mitättömäksi, kun varsinkin koivut on tosi ruman väriset. Yksi ilta oli tosi kaunis taivas, ihan punainen pilvien takana, mutta eihän kännykän kamera sitä nyt tallenna niin kuin se on. Joku ilta oli näkynyt talven ;) ekat revontulet. Yksi päivä näkyi sateenkaari. Mahtava syksy <3 p="p">
 
 
Mutta se tärkein juttu! Lamput on asennettu. 

 
Takapihalle tuli yksi ja leikkipaikalle toinen. Kolmannen ostan varmaan vielä lisäksi leikkipaikalle ja etupihalle sitten ehkä joskus.
Malli on Eulin Gala Nova, pylväs on 1,5m korkea. Värinä tumman harmaa, melkein musta.
 
 
Liiterin seinään asennettiin liiketunnistin-valonheitin. Hurjan kirkas lamppu, joka nyt palaa vielä koko ajan, ei siis ole mikään liiketunnistinlamppu (anteeksi naapurit, jos lamppu sokaisee teidät). Mutta tätä täytyy vielä säätää tai sitten vaihtaa toiseen. Mutta lamppu tosiaan palaa koko ajan eikä sammu tietyn ajan jälkeen. Kuulin että näissä on aika paljon vikoja.
Liiterissä on myös sisällä lamppu.
 Kuten alakuvasta näkyy liiterin seinässä palaa mel-ko kirkas lamppu :///
 Etupuolella räystäsalulaudoituksessa olevat ns. lipan halogeenit olivat palaneet kaikki loppuun viime talven aikana. Vaihdettiin niihin kaikkiin nyt ledit. Valaistuksessa en eroja näe, mutta toivotaan että nämä kuluttavat vähemmän sähköä ja ovat pitempi-ikäisempiä kuin pari vuotta kestäneet halogeenit.
 
 
Käytiin tänään hakemassa tyttö kuvataidekoululta. Sieltä pihalta löytyi kiva kiipeilypuu, jossa oli neulegrafiittia ja kukkasia ja maalattuja/koristeltuja styrox-palloja roikkumassa. Kiva idea!
 

8 kommenttia:

 1. Oi, tosi kaunis tuo alimmainen kuva. Hieno taideteos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Tuollaista voisi kehitellä omaankin puutarhaan.

   Poista
 2. No onpas ollut sankka sumu, hienon kuvan olet siitä saanut. Kivoja valaistuskuvia, ja tosiaan, sinipallopuu on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvan näppäsi tyttäreni. Minä olin ratissa, niin ei viitsinyt näpsiä kuvia kun oli sen verta sankka sumu.

   Poista
 3. Pihavalot ovatkin hyvin tärkeitä näin pimeänä vuodenaikana. Valaistu piha on NIIN kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja aika moni jättää ne kokonaan pois. Ei riitä että on pelkät lamput talon seinässä.

   Poista
 4. Meki ollaan vaihdettu ledit talon ulkovaloihin, ja hyvin ovat kestäneet ja ei mene sähköä juuri mitään. Teillä on kyllä rakentunut hieno piha ja lyhyessä ajassa, sitä oon ihaillut monesti.=) On kyl tosi hauska idea tuo pallot puussa roikkumassa!
  P.S. Blogissani on sinulle tunnustus.=)

  VastaaPoista
 5. Onpas melkoinen sumu! Noita lintuja on nyt tyrkyllä joka paikassa. Alkaa mennä överiksi... Hieno piha ja valaistus!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!