3. syyskuuta 2012

Syyskuu jo!

Mitäs meille kuuluu?
Mies on nikkaroinut liiterin räystäsalulaudat melkein kaikki paikoilleen niistä ilmaisista ylijäämälaudoista. Tietty ne pitää vielä maalata.
 
Pestiin viikonloppuna terassit painepesurilla.
 
Kiitos näiden. Koivuja vaivaa jokin ruostetauti ja joka paikka on täynnä oranssia "siitepölyä".
 
 
Lupiini ja tulikellukka ovat intoutuneet kukkimaan uudestaan. Molemmista leikkasin kukkavarret pois kukinnan jälkeen.
Voiko kasveihin kiintyä?
Minun silmäteräni, rohtosuopayrtti, jonka toin viime kesänä kotipuolesta mummun puutarhasta ei voinut oikein hyvin alkukesästä ja siirsin sen uuden muurikiveyksen eteen ja nyt se on kasvanut hienosti ja jopa kukkii. Ensi kesänä tässä on varmaan iso pehko :)
 
Alkukesästä ostettu pensasmustikka on tehnyt muutamat marjat. Tälle pitää etsiä uusi parempi paikka ensi kesänä, ehkä lähempää kasvimaata. Nyt tämä kasvaa aivan liian pienessä paikassa.
 
Kasvihuoneen lämmössä kukat vielä kukkii, tosin niin ne kyllä kukkii terassillakin. Ainoastaan päivänsini on paleltunut osittain. Kukatkin on siinä nykyään pinkkejä, ei sinisiä.
 
Ananaskirsikka on myös intoutunut kasvamaan. Hedelmänalkuja on monia. Kurkku on kyllä melko vaatimattoman ja surkean näköinen siinä vierellä :D
 
Kasvimaan komposti on täyttynyt jo melkein puolilleen puutarhajätteestä.
 
 
Ja surkeuden huipuilta näytti nämä valtavat kaalet kesäkuussa. Alla kuvissa tilanne nyt (vasemmalla) ja tilanne kesäkuussa (oikealla). Ei vaan taida ehtiä tehdä sitä ruusua tälle syksylle. Tämä siis jäi kokeiluksi, jota en toista.
 
 Puutarhan villivadelma on tehnyt ekat marjat. Ensi kesänä tiedossa vähän isompi sato sitten :)
 

3 kommenttia:

 1. Paljon on siellä puutarhassa tapahtunut. Kyllä ne aina tuottaa paremmin kunhan pääsevät hiukan vanhemmiksi, mustikka ja vadelma nimittäin. Kauniin sininen liiteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotankin isoa satoa :D
   Liiteri näyttää muuten sinisävyiseltä. Oikeesti se on tumman harmaa :)

   Poista
 2. Hieno, uusi liiteri. Kaunista, kun kaikki on niin uutta. Hieno terassi.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!