31. heinäkuuta 2014

Liiteri

Ukkosmyräkästä selvitty!
Viime lauantaina oli kyllä melkoinen myrsky. Rovaniemellä jää ukkonen päälle, kun kaupunkia kehystää joka puolella vaarat, joten ukkonen jää helposti pyörimään tähän päälle. En kyllä yhtään tykännyt ja vielä kun olin yksikseni kotona :(
Mutta sitten asiaan. Meidän liiterin etuterassi-porras-ramppihässäkkähän alkoi suunnittelulla. Mitään kirvesmiehiä meistä kumpikaan ei ole, joten vaati kyllä vähän miettimistä terassin rungon kasaaminen.
Mutta hyvä siitä tuli!
Rungossa käytettiin hyväksi pitkälti tavaraa mitä löytyy meiltä ja muutamat palkit mies kävi ostamassa. Maalasin rungon, koska se ei ole kestopuuta.
Kansilaudoitus tehtiin kestopuusta, jonka käsittelen ensi kesänä samalla mitä meillä on keittiön puoleisessa terassissakin. Sävy taisi olla kelo, jos oikein muistan.
Mukulakiveystä jatkoin terassille. Se on vielä vähän kesken. Kivet sain meidän autotallin takaseinustan reunasta. Ollaan ajateltu ensi kesänä aloittaa kivettää takapihan pääväyliä betonikivellä, joten sokkelin reunassa olevat kivet saa siirtyä muualle.


Muistin virkistykseksi pari ennen kuvaa :)

Näkymä liiterin terassilta talon takaterassille. Nurmiympyrä alkaa muotoutua :)
Liiterin vieressä olevat heinäseipäät otin irti maasta ja asensin juurimattoa niiden alle ja päälle asettelin käytöstä poistettuja kiuaskiviä, joita olen hakenut pitkin poikin Rovaniemeä niiltä jotka ovat niistä luopuneet.
Liiterin päädyssähän on tämmönen pieni työskentelypiste, jossa on käytöstä poistettu tiskipöydän taso ja sille tehty kehikko ja seinällä palanen kuormalavaa. Haravat ja lapiot säilyy hyvässä tallessa.
Tilasin muutaman ystävän kanssa Pionien kodista parit pionit. Niille piti vähän raivata tilaa, että sain ne istutettua. Tosi hyvät taimet oli minusta, juuretkin hyvänkokoiset.
Viikonlopuksi lähdetään miehen kanssa etelä-Suomeen :)

5 kommenttia:

 1. Tuo kiuskivi onkin hyvä idea, kiitti. Täytyy käyttää sitä joskus johonkin. Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
 2. Kivalle näyttää. Mukavaa viikonloppua ja reissua!

  VastaaPoista
 3. Hienoa työtä teitte ! Onnistunutta reissua !

  VastaaPoista
 4. Näyttää tosi hienolta! Mukavaa lomaa teille!

  VastaaPoista
 5. Hei, tosi hyvän näköinen tuo istutuspöytäsi ja ihana tuo hylly <3

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!