12. kesäkuuta 2015

TGIF

Kävin tänään vaihtamassa taimia Rovaniemen ryhmäpuutarhan alueella. 
Muistelen että tämä alue on pohjoisin siirtolapuutarha maailmassa?
Voi että kuinka kivan näköinen tämä alue oikein on. Tosi mallikkaasti kaavoitettu tontit. Mökit sijoittuu kivasti teiden varsille, eikä tontit näytä miltään neliöiltä. Tontilla, jossa kävin oli kyllä hyvin käytetty hyväksi kaikki tila. Itse vein kevätpikkusydäntä, toivottavasti lähtee kasvamaan, eikä tykkää huonoa, että siirrettiin kukkivana ja toin meille nipun keijunruusun alkuja. Ne pääsee Rose Gardeniin.Samalla reissulla hain nämä ruukut, joita kaupattiin paikallisella FB-kirpulla. Ajattelin että ne voisi olla kivan näköiset puutarhassa. Laitoin niiden pohjalle vanhoja kiuaskiviä, jotka on vähän väärän mallisia että niitä voisi mitenkään käyttää hyödyksi puutarhassa. Kivien päälle palasen sanomalehteä ja multaa. Kasveiksi nostin penkistä jättipoimulehteä, yhteen laitoin lobelian ja yhteen vähän kuivuneen kesäkukan minkä nimeä en nyt millään muista.
Asettelin ruukut hieman eri korkeuteen istutusalueeseen, jossa kasvaa mm. riippapihlaja, pensasmustikkaa, rusopajuangervoa sekä erilaisia akileijoja ja muita perennoja. Katsotaan nyt miten siinä alkaa kasvit viihtyä. Penkkiä on hieman vielä jäsenneltävä ja pieniä kiviä ajattelin sijoittaa ruukkujen ympärille. Poimulehteä kasvaa muuten melko paljon puutarhassa, ajattelin sitä muutenkin nostaa kasvamaan kesäksi ruukkuihin, ikään kuin kesäkukkien sijaan.Korjaus.. TarhaKesäkullerot kukkii ihan kohta :)


8 kommenttia:

 1. Löysit kaikkea kivaa kirppikseltä! Kullero on kaunis ja on kukkinut tosi pitkään.

  VastaaPoista
 2. Teitpä hyvät löydöt! Minusta on mukava, kun pihalla on eri korkuisia juttuja. Pidän itse kovasti tuosta poimulehdestä.

  VastaaPoista
 3. Nua ruukut on metkan muatoosia. Tua färiki sopii hyvin teille, ku sulla on tummaa muallaki.

  VastaaPoista
 4. Ruukuista tuli hienot. Ja kullero on niin kaunis. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Johan teillä Trollius chinensis (kesäkullero) aikaisin kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Taitaa olla tarhakullero. Mulla on molempaa enkä muista koskaan kumpi on kampi :D

   Poista
 6. Hienot ruukut. Yritin kasvattaa kulleroa siemenistä. Tasan yksi iti ja sinnittelee nyt tuolla kukkapenkissä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!