27. elokuuta 2015

Kukintaa ja istutuksia

Kiitos kaikille kehuista uusitun betonikivipolun johdosta. Itsekin tykkään että se onnistui hyvin.

Ostin tämmösen oshimasaran kokeeksi. En ole tämmöseen törmännyt aikaisemmin, mutta lappunen sanoo että tykkäisi varjosta ja kosteasta ja ajattelin että tämä voisi olla hyvä paikka sille.
Istutin tähän viime syksynä alppiruusun, mikä ei sitten jaksanut ehkä tämän paikan kosteutta ja revin sen pois tässä pari viikkoa sitten. Katsotaan näkyykö ensi keväänä tässä mitään.
Terassilla riippapelakka jaksaa hienosti kukkia vaikka mulla vähän meinaa unohtua kastelu. Nyt tänään onneksi satoi edes taivaalta vähän, kun tuo helle vähän meinasi kuivata liikaa paikkoja..
Näistä paikalle kylvetyistä pioniunikoista on auennut hienoja yksilöitä. Merkkasin nämä kaksi ainakin villalangalla, että keräilen oikeat siemenet talteen. Pari valkoista merkkasin myös.


Kasvimaata vasten olevan sermin edustalla on alkanut kiiltoleimu, ukonhattu ja rantakukka kukkia. Näyttää kivalta kun on niin paljon suurperennoja.Myskimalvojen joukosta löytyi vielä tämä kaunis jalomalva 'Mr.Lindbergh'.Siivosin pois sinisestä ruukusta parit kesäkukat, jotka oli jääneet kastelematta.. ja istutin siihen pienen kauniin katajan ja valkoisen ruukkukrysanteemin sekä hopeista takkukasvia (en nyt jaksa muistaa nimeä) sekä ööö... no, joo en muista. Mutta nätti tuli. Pitäisi siirtää kesäisempi marketta-lumihiutale-petunia ruukku vaikka takaterassille sisälle ilostuttamaan.

Syksy se on tulossa. Puista varisee lehdet pienessä tuulenvireessä ja syyskukkijat alkaa kukkia. Tomaatit olen katkaissut jo viikko sitten kasvihuoneessa että kypsyisivät loputkin tomaatit.

Viikonloppuna pitää viimeisiä rikkakasveja poistella vielä ennen talvea ja varmaan saa mustat viinimarjat poimia. Valkoherukat poimittiin jo makeisiin suihin. Mansikkaa tulee edelleen ja ahomansikka on tosi makean hyvää ja sitäkin tulee aika paljon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!