20. elokuuta 2015

Muurikivien adoptointi


Katse kiinnittyy kauniiseen 'Bowl of Beautyyn', joten en edes huomannut mikä sen vieressä kasvaa. Nyt sitä tarkemmin katsoin, niin kappas. Pujohan se siinä. Pääsi tuskistaan kun kiskaisin maasta.Näkymä alkaa peittyä näin loppukesästä. Rusopajuangervot leikkasin keväällä maata myöten ja nyt ne on jo tosi pitkät. Ihan vielä ei kuki, mutta viikon parin päästä.

Takapihan kasvimaata vasten on mulla pari sermiä ja tämän vasemmanpuoleisen sermin edessä on ihan ok-istutusalue, mutta tähän ei juuri aurinko pääse paistamaan kuin aamupäivällä, joten kovin hyvin tässä ei menesty ihan kaikki kasvit. Tähän täytyisi saada tälle ajalle jotain kukkivaa, muutakin kuin rantakukkaa. Mutta ehkä tämä kylmä kesäkin viivästyttää nyt, kun ritarinkannus ja kiiltoleimut vasta kukkanuppujansa tekee, kuten myös punalatva.Roskakasviksi olen nimittänyt syysasterin. Kasvaa roilottaa miten sattuu eikä kukkakaan mikään loistokas yksilö ole. Leviääkin kuin rutto, tätä pitää keväällä vähän muistaa hillitä.

Leikkipaikan reunustalla on kovin vaaleanpunaista. Mutta nämä vaaleanpunaiset punatähkät eivät vielä jaksa alkaa kukkanuppujaan kehitellä. Viime syksynäkin ensilumi tuli juuri kun nämä olivat alkaneet kukkia, mikä on harmi kun ovat niin kauniita.Jahas. Oli sitten pakko adoptoida meille lisää muurikiviä, kun halvalla sai. Paikallisella FB-kirppiksellä näitä kaupattiin ja haettiin meille. Tosin nämä on mustia, ja meidän omat harmaita, mutta nytkin harmaat on jo paksun kuunliljakasvuston alle jääneet. Jos kovasti ottaa silmään, ajattelin ensi keväänä vaihdella muutamia mustia kiviä harmaiden joukkoon.

Laitoin nämä heti paikoilleen. Poistin takapihan ison istutusalueen, jota tänä kesänä olen kunnostanut, reunasta kattotiilimurskan ja seinästä mittaa ottamalla laitettiin muurikiveys kulkemaan suoraan. Silmään ei kannata luottaa, muuten olisi mennyt aivan vinoon. Täytyy muutama säkki multaa hakea kiveyksen taakse ja siirtää hieman keijuangervoa ja toinen moinen olisi kiva kaveriksi viereen.

6 kommenttia:

 1. Muurikivet kyllä antavat siistin ja kauniisti rajatun yleisilmeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Tulee paljon rakennetumman näköinen, jos sellaista hakee.

   Poista
 2. Voi miten upea ja vehreä puutarha sinulla onkaan!
  Niin kaunista kaikkialla. Ihana idea nuo sermit
  ikkunoine peileine kaikkineen!

  Löysin tän sun upean puutarhablogisi ihan äskettäin,
  tulin ja jäin heti lukijaksi. Onneksi olkoon, pian sulla
  on jo komeat 100 lukijaa!

  Jos sinua kiinnostaa mökkijutut, tervetuloa vastavisiitille.

  Auringonsäteitä viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tervetuloa mukaan!
   Maaginen 100, koskahan täyttyy :)

   Pitää piipahtaa vierailulla :)

   Poista
 3. Sinulla on ihan eri kukkimisajat kasveilla kuin täällä etelämmässä. Hienoa seurata eri vyöhykkeillä sijaitsevia puutarhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Itsekin käyn monesti keväällä muiden blogeissa kun meillä on vielä metri lunta :D

   Poista

Kiitos viestistäsi!