22. toukokuuta 2016

Weekend

Viikonloppu taas hurahti.
Lauantaina oli kaunis ilma. Meillä lähti mies ja poika jalkapalloturnaukseen koko päiväksi. Joten itse olin sitten klo 9-18 ulkona. Tuntui ettei oikein mitään saanut aikaiseksi. Sitä kun kulki jonnekin huomasi yhden asian ja kun sitä asiaa toimitti oikealle paikalle tjn niin huomasi toisen asian..

No, pääasiassa kattelin kasvien kasvua. Takapihan kivipolulla työntyy idänsinililjat läpi kivikon.
Kuolanpionin kasvunopeus hämmästyttää, edes lannoitteita ehdi nakella ja harata multaan, kun toinen on jo kasvattanut vartta sen 20 senttiä ja päälle. Muutamat kasvit jo kukkii, vaikka muuten on vielä tosi keväinen olo. Puissa on vasta hiirenkorvat, pensaat on jotkut vielä aivan lehdettömiä. Pitkään jo mietin että kaikki keijuangervot ovat kuolleet, mutta tänään sitten löysin muutaman lehden alun.Mies kävi hakemassa mulle multasäkit, joista kolme pääsi uusiin kasvulavoihin ja yhdestä olen sitten lisäillyt penkkeihin lisää multaa. Kuka syökään minun penkkien mullat joka talvi?Tänään, sunnuntaina, taas sitten vaihteeksi satoi vettä. En antanut häiritä vaan aloin pestä ikkunoita ulkopuolelta. Nyt ne on sitten pesty. Vielä kun jaksaisi pestä sisältäkin. Sitten käskin miehen tuhota vanhat rakentamisesta jääneet laudat saunapuiksi ja itse aloin kiskoa kasvimaan taustalta suojaverkkoa pois. Siirrettiin verkko meidän vesisäiliön ympärille, samalla siistiytyi tämäkin ympäristö moninkertaisesti. Eikös vaan?
Leikkipaikalla siirsin pyöreät betonimöhkäleet hyppelykiviksi trampoliinille. 
Keväisin maa on vielä melko märkä joten nämä vähän edesauttaa trampalle pääsyä "kuivin jaloin". Siirrettään sitten lisää kiviä näiden jatkoksi josko saadaan käytävää tehtyä kasvulaatikoiden ja seinän väliin. Siinä on nyt Kekkilän pyöreät kivet kulkukäytävänä.


Hain muutaman perennatuen Kodin Terrasta ja sieltä tarttui mukaan muutama kääpiövuorimänty. Näitä mulla ei tässä puutarhassa vielä olekaan, edellisessä puutarhassa oli useampikin. Männyt pääsi keittiöterassin viereiselle melko paahteiselle alueelle, josta siirsin myskimalvat taas takapihalle. 
Josko sitä joskus olisi tyytyväinen kasvien sijoitteluun, eikä olisi siirtelemässä niitä kokoajan?

Ihanaiset kirjopikarililjat alkaa nuokuttaa päätään.

Mukavaa viikkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. onpas siellä kevät touhut pihalla hyvällä mallilla :) Kaunis tuo polku, käytitkö muottinä ämpäriä, vatia tai jotain vastaavaa ?

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!