12. kesäkuuta 2016

Edging

Mukavaa Sunnuntai-iltaa!

Tänään on takapihan penkit kantattu. Voi että sitä tulosta on ihana katsella.

Ennen


Jälkeen
Muutama tyhjä tilakin löytyi. Poistin jättipoimulehden yhdestä penkistä kokonaan ja siirsin sitä alakuvassa, liiterin vieressä olevalle alueelle. Nyt on koko etukaari sitten poimulehdellä. Yllätyksenä sieltä näyttäisi vielä nousevan kalliokieloa, minkä luulin jo kokonaan kuolleen talven aikana.


Poimulehdet poistin tästä istuskelualueen edustalla olevasta penkistä. Oleskelualueen oikealla puolen oleva nurmikenttä saisi poistua ja siihen siirrän kuvassa heinäseipäiden edustalla olevia kasveja. Samaten pienen kulkuaukon teen oleskelualueesta istutusalueen poikki, suunnilleen keskivälistä. Tuntuu että siinä harpotaan aina penkin yli, joten suosista kannattaa varmaan tehdä kunnon kulku.


Lyhyeksi leikattujen keijuangervojen takia näyttää kuin alueilla olisi enemmänkin tyhjää tilaa, mutta kyllä ne sieltä pikkuhiljaa ovat voimistumassa. Pensaihin tuntuu talvi vaikuttaneen kaikista eniten. Olisi varmaan pitänyt vetää kaikki matalaksi keväällä niin kituliasta näyttää kasvu olevan.


Tämän pionin ostin pari viikkoa sitten nuppuisena Terrasta, ihan kokeeksi, menisikö talven yli.
Pioni on vuoripioni, "Anemoniflora".Kasvulaatikoissakin on kasvua havaittavissa. Salaattilaatikossa enemmänkin. 
Retiisit on aika hyvässä kasvussa, päädyssä on miniauringonkukkia. 
Ja hämmästys oli suuri kun perunat olivat nousseet pintaan. 
Porkkanat näyttää aika kehnoilta vielä.


7 kommenttia:

 1. Kanttaus on se juttu - tekee niin siistin ilmeen, että on ilo katsella. Näyttää niin upealta. Yksi näkyvimmistä hommista puutarhassa, I like!

  VastaaPoista
 2. Onhan siistit penkinreunat!
  Olen funtsinut kanttausraudan tarpeellisuutta jonkin aikaa mutta kuviesi myötä taisi kapine päätyä ostoslistalleni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule ihan peruslapiolla teet saman homman, kuten minäkin :)

   Poista
 3. Kanttaaminen on tylsää hommaa, mutta lopputulos kyllä palkitsee. Ostin viime kesänä kanttausraudan, mutta olen niin tottunut kanttaamaan tavallisella lapiolla, että kanttausrauta seisoo tyhjänpanttina kellarissa.

  Oikopolut ovat käytännössä ihan tarpeellisia. Huomaan itsekin välillä pomppivani yhden pitkän penkin yli ja siksi siihen varmaankin ilmestyy oikotie lähitulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 4. Hei Mari. Olet voittanut upean puutarhakirjan Anneli A:n arvonnassa. Onnea! Ilmoitatko osoitteesi niin voin postittaa kirjan sinulle.
  anneli.airola@hotmail.com

  Onnea ja kiitos!

  VastaaPoista
 5. Hauskoja tarinoita siitä, minne mikäkin kasvi on siirretty ja mistä! Lopputulos on jämpti ja luonteva: kauniin kaartelevat muodot!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!