9. kesäkuuta 2016

Snowing


Olihan se aamulla lohduton näky kun heräsin.
Heti vaatteet sain päälleni, lähdin katuharjalla harjaamaan enimpiä lumia pois ja myös kopisuttelemaan puita puhtaiksi lumen taakasta sekä pensaita. Osa oli aivan notkollaan pitkin maata.
Kahteen kertaan ennen töihin lähtöä kävin läpi ja lunta tulikin todella sakeasti.
Yllättävästi oli Rovaniemellä hurja ero lumen tulon määrässä paikoin, kun vajaan 10 km päässä ei lunta ollut tullut juuri mitenkään eikä sitä keskustan tuntumassakaan juuri ollenkaan ollut.
Se on siis puutarhurin kirous olemassa.





Harsoilla olin tärkeimpiä suojannut ja laittelin vielä eilen illalla kehikoita harsojen alle, etteivät lysähdä sitten kasaan lumen painosta. Pionit siis säilyi melkolailla kaikki hyvinä. Osaan sain laitettua sangon päälle, kun kasvu on vielä aika alussa joten taimetkin on vielä pieniä.



Iltapäivällä kotiin palatessa näky olikin sitten taas erilainen. 

Heikkovartiset, hennot kasvit eivät ole toipuneet ainakaan vielä. Ainakin kevätvuohenjuuri, kullero ja unelmatädykkeet makaa pitkin pituuttaan. Samaten poimulehdet on vielä vähän nyreissään, mutta uskon että nämä vielä toipuu. Kullerot oli juuri kukassa, joten en usko että ne jaksaa enää nostaa raskasta päätään. Unelmatädyke juuri aloittamassa kukintaansa, tämä vähän harmittaa.





Mutta tämmöstä se välillä on.
Viitisen senttiä oli tullut lentokentän virallisen mittauksen mukaan, pohjoisempana jopa 10 cm.

9 kommenttia:

 1. Eikä! Toivottavasti kasvit ovat sitkeää pohjoisen sorttia, ja kestävät tuollaiset sään vaihtelut. Aivan uskomaton tuo aamun ja iltapäivän ero kuvissa. Luulisi, että on monta kuukautta välissä.

  VastaaPoista
 2. Voi kammo! Mie kyllä tuossa kohtaa romahtaisin. Toivottavasti enimmät säilyivät.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti oli kesän viimeinen lumisade! Etelässäkin on ollut tosi koleita päiviä, mutta lumelta onneksi säästytty. Tsemppiä puutarhurille & lämpimiä säitä. Sari / Villabranten

  VastaaPoista
 4. Ompas suuri muutos aamun ja iltäpäivän välillä. Onneksi se suli pois ja varmasti se nyt näin kesällä sulaakin.. :D Inhottava juttu! Meillä täälä Itä-Lapissa ei satanut lunta eikä ollut myrskyä muutenkaan havaittavissa, pyhä-luostollakin näkyi tuleen lunta.

  VastaaPoista
 5. O-ou! Meillä tuli sentäs vaa vettä. Aika hyvi kasvit jaksaa ittensä nostaa ku kuivaavat. Toivottavasti ei pysyviä vaurioota tullu.

  VastaaPoista
 6. Ai kamala.. Kyllä olisi itku voinut tulla.

  VastaaPoista
 7. Kyllä on rankkaa tämä kevät - täällä Hämeessä saatiin vähän - jopa liian vähän - vettä. Sen sijaan oltiin melkoisessa tuulitunnelissa ja kasvit saivat riepotusta kerrakseen. Mutta jospa tuo aurinko taas paistaa!

  VastaaPoista
 8. Oi ei.. no onneksi kasveilla taitaa olla taipumus toipua säikähdyksestä. Meillä täällä Itä-Suomessa on ollut tosi viileää ja sateista (vettä), tänään jo yrittää aurinkokin pilkistellä.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!