28. heinäkuuta 2016

Budapestin ja Wienin kesälomareissu

Lomareissussa kävimme miehen kanssa kaksistaan Budapestissä.
Joka päivä käveltiin noin 20 kilometriä, vaikka julkisia käytettiin erittäin paljon.

Budapest on täynnä kauniita rakennuksia, yksi kauneimmista on Parlamenttitalo.


Parlamenttitalon edustalla on Kossuth Lajosin aukio, joka oli hyvin moderni rakennukseen nähden. Aukio onkin uudistettu hiljattain ja se on valmistunut 2014. Rakennuksen lähellä oli hyvin laajat istutusalueet erilaisia pensaita ja perennoja. Vanhoja puita oli kunnioitettu jopa latomalla kiveys juuristoa huomioiden. Lisäksi aukiolla oli näyttävä yksinkertainen vesiaihe, missä oli valo, joten iltaisin se on varmasti kaunis.Budan linnan alue on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Alueelta on kauniit näkymät kohti Pestin puolta. Meidän majapaikkamme sijaitsi aivan Pyhän Tapanin kirkon vieressä, mikä kuvassa näkyy suurimpana rakennuksena keskellä. Tonavan ylittää useampi silta joista kuuluisin juuri kuvassa oleva ketjusilta, Széchenyi lánchíd. Silta oli ensimmäinen pysyvä silta, mikä ylitti Tonavan.


Budan Linnavuoren alue on mielettömän kaunis ja hyviä kuvakulmia löytyy monesta paikasta.


Pyhän Tapanin kirkon edustalla oli melkoisen erikoista kiveysaluetta.


Moderni puisto, jonka taustalla näkyy Elisabetin silta. Silta on ainoa, mikä on jouduttu korvaamaan kokonaan uudella sillalla toisen maailmansodan jälkeen. Sillan takana Tonavan toisella puolen, sijaitsee Gellértinvuori. Vuoren päällä seisova Vapaudenpatsas näkyy myös kuvassa.


Istutuksia oli siellä täällä puistoissa ja pääkatujen varsilla.Margitinsaari on suuri saari Tonavassa. Saari oli niin valtava että me käveltiin siellä vain pieni murto-osa. Saarella on urheilupaikkoja, uimarantoja, puistoja, ravintoloita jne. Saaren alkupäässä sijaitsee vuonna 2014 uusittu suihkulähde, joka esittää tasatunnein erittäin hienoja suihkunäytöksiä musiikin tahdissa. Paikka oli erittäin suosittu perheiden kesken. Siellä oli myös erittäin runsaat istutukset. Päivä oli vain niin aurinkoinen että suurin osa istutusalueista otetuista kuvia on ylivalottuneita.Teimme myös päivämatkan junalla Wieniin. Matka maksoi 33€ meiltä molemmilta meno-paluu. Istumapaikat maksoi noin 3,5€. Ne kannattaa ehdottomasti varata. Melko hyvin ehti näkemään Wieninkin tärkeimmät nähtävyyden päivän aikana. Seuraavissa kuvissa itseoikeutetusti Mozartin patsas sekä kansanpuistosta kauniita istutusalueita.
Oikein mukava nelipäiväinen reissu oli ja suosittelen kyllä kaupunkilomakohteeksi Budapestiä.

6 kommenttia:

 1. Ihana matka teillä on ollut. Upeita kuvia. Olen ollut Budapestissa kolme kertaa; ihan tuli ikävä kun katseli kuvia. Linnavuoren alue on niin upea. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Suosittelen kyllä kaupunkilomakohteeksi Budapestiä.

   Poista
 2. Ihania lomakuvia! Ihanhan tässä matkalla alkaa tekemään mieli ;D Budapestissä en ole koskaan käynyt, mutta näiden kuvien perusteella haluan ehdottomasti joskus käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Kannattaa todella ja matka Wieniin kesti vain 2 tuntia.

   Poista
 3. Komeita rakennuksia, kivetyksiä ja tietysti istutuksia. Kaunis paikka.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!