27. heinäkuuta 2016

Asuntomessut 2016

Lomareissusta palattu.

Käytiin Seinäjoen asuntomessuilla myös ja tässä muutamia kuvia piha-alueista. Paljon tuli otettua kuvia myös sisätiloista mutta niitä en nyt tänne lataile. Hypittiin aikalailla monen perustalon yli.

Itse tykkäsin pohjalaistaloista joissa väritys oli puna-musta. 
Erityisesti Kannustalon Pohjanmaa oli mun mieleen sekä ulko- että sisätiloilta. Pihan oli suunnitellut maisemasuunnittelija-hortonomi Henri Nieminen ja sisätilat sisustanut Helena Karihtala.

Alla oleva talo, nro 5 Kotola oli myös kivan näköinen. Sisustuksesta tykkäsin tosi paljon. Sisustuksen oli suunnitellut yhteistyössä Eeva Takkusen kanssa Raw Design Blogin Peeta Peltola. Koko talo ja terassi on rakennettu liimapuulevystä, sen jännä kuvio näkyy terassin reunassa. Tykkäsin karskista kulkuväylästä ja yksinkertaisesta muotokielestä talon etupihalla. Takapiha oli jäänyt jotenkin kesken. Siellä oli vain pieni terassi ja nurmikko.


Kaikista kohteista en painanut mieleen mikä kuva mistäkin oli, joten seuraavan kuvan talokohteesta ei nyt ole muistikuvaa/tietoa. Mutta näppäsin kuvan siksi, kun mielestäni valkoinen koristesora ei sopinut yhtään kermanvalkean talon kanssa. Lisäksi terassille on tehty istutuslaatikko puusta sekä muurikivestä ja kaiken kukkuraksi kasvit on minimaalisen pieniä näinkin suuren talon edessä.
Ei hyvä.


Tästä männystä tykkäsin, mutta ehkä sijoituspaikka ei ole kaikista parhain. Itseäni kiehtoo kovasti yrittää kasvattaa itse ns. bonsaimänty. Näitä käkkyrämäntyjähän näkyy soilla aika paljon, sieltä voisi saada hyvän alun bonsaipuulle. Mutta ehkä olisin itse jättänyt kaksi pientä katajaa (?) pois kokonaan.


Nämä betonirinkulat oli mielenkiintoiset. En tosin löytänyt niistä mitään valmistajan nimeä. Muutenkin pieni kasvimaa näytti kivalta. Askelmakivet oli ihanat, sellaiset olisin itsellenikin halunnut, mutta päädyin tekemään vastaavat pihakivistä.Nappasin talteen tämän pyörätelineen, kun se näytti kivalta. Voisin hankkia vaikka omallekin pihalle. Valmistaja on lapualainen PP-tuote ja näitä näkyi alueella muutamia erimallisia. 
Kyseessä on pyöräteline Wixu. Aika fiksu keksintö.


Tämä laudoitus oli kiva. Taisi olla jonkun talon sisääntuloalueella seinämänä tms. En muista tarkkaan. Mutta laudoituksen rytmi on hyvä.


Tadaa! Tässä Kannustalon Pohjanmaan piha-aluetta. Tykkään.

Tälläinen oleskelualue oli jonkun talon takaterassilla. Itse haluaisin meidän etuterassille tuollaiset yksinistuttavat keinut. Jos joku tietää mistä tämmöiset saa, niin voi vinkata :)


Huomenna jatkuu sitten meidän lomareissu vähän toisenlaisessa kohteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!