14. elokuuta 2016

Garden Visit and Plans for Garden Plot

Puutarhapäivitykset vähenee..

Syyskesän kukkijat alkaa kukkia.
Purppurapunalatva ei vielä ole täysin kukassa, ukonhattu aloittelee ja kiiltoleimussa näkyy ensimmäiset kukkaset. Sermin takana taas on tapahtunut jotain..Nimittäin kasvimaalla puhaltaa muutoksen tuulet.


Myin avoimen puutarhan päivänä kolme kasvulaatikkoa uusiin puutarhoihin ja kasvimaata ollaan sitten tyhjennetty. Mullat on siirretty uuteen paikkaan ja koko kesänhän olen soraa täältä kuskaillut mm. mukulakivipolkuun. Nämä viimeiset laatikot varmaan paloitellaan polttopuiksi.


Liiterin toinen puoli on jäänyt aina vähän vähemmälle esittelylle. 
Ei ihmekään, kun siellä kasvaa lähinnä rikkaruohoa, lisäksi alue on epätasainen kun sitä ei ole mitenkään tasoitettu rakentamisen jälkeen. Olen tämän kesän kipannut  ja heitellyt alueen epätasaisiin alueisiin paljon rikkaruohoja että saan pinnan eroja hieman tasaantumaan. 

Pitkään alueella säilytettiin rakentamisen ylijäämälautatavaraa, joista rakenneltiin sermejä ja kasvulaatikoita, joten näidenkin takia aluetta ei ole juuri kuvattu blogiin näytettäväksi. Nyt tänä keväänä saatiin viimeiset laudat pilkottua saunapuiksi ja alue alkaa olla aika kivassa kunnossa..

Tässä kuvia menneiltä vuosilta alueesta. Lautapinot ovat vain pysyneet alueella.
Nyt sitten kasvimaan laatikoista siirretyllä mullalla ollaan tasoitettu aluetta ja vielä ehkä hieman lisätään ostomultaa ja heitellään heinänsiemenet. Tarkoitus on saada alueelle leikattava nurmikko.


 Ajattelin siirtää työskentelypisteen eli vanhasta tiskipöydän tasosta tehdyn pöydän, kaikki lapiot ja haravat sekä seinähyllyt yms. liiterin toiselta puolen tälle uudelle puolelle.
 Ja jos vielä kiinnostaa voihan tähän vaikka muutaman viljelylaatikon tehdä jos haluan :)


Semmosia suunnitelmia liiterin nurkalle.

Piipahdettiin tänään pitkästä aikaa anoppilassa. Koko kesänä ei ole taidettu siellä käydä.
Anopilla on tosi kiva puutarha. Me uudistettiin se porukalla joskus yli 10 vuotta sitten ja heille tehtiin neljässä tasossa oleva oleskelualue, kun rinnetalossa asuvat. Olin siinä hieman suunnitteluapuna myös. Kokonaisuus on minusta tosi hyvin onnistunut! Kirvesmiehellä oli silmää miten alue toteutetaan. Kasvillisuus on kivasti kasvanut sijoilleen ja mukavia kuvakulmia löytyy useita.

Seuraavat kuvat siis anoppilasta.


Heillä on ollut käytössä kevyttakka, jonka nyt uudistavat kauniiseen pönttöuuniin.
Joten me tuotiin tullessamme meille heidän vanha takka. 
Olen aivan innoissani, josko me tämä saataisiin asennettua takapihan lasitetulle terassille :)6 kommenttia:

 1. Sinullahan on iso projekti meneillään puutarhassa. Mukava on aina uutta suunnitella ja rakentaa. Ihana anoppilan piha!

  VastaaPoista
 2. Teillä piha uudistuu edelleen, tuleeko `laatikkoalueesta` nurmikkoa? Aiotko vielä kasvattaa kasvimaakasveja muualla? Jännittävää kun tehdään reippaita muutoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule pelkkää nurmea, mutta taitaa useampi vuosi vierähtää että tavoite on pihassa :) Kasvimaahan mulla siirtyi jo keväällä keittiöterassin puolelle.

   Poista
 3. Joka pihassa taitaa olla omat lautakasansa, joita ei mielellään kuvaa eikä esittele. Kiva nähdä, millaiseksi alue tulee muuttumaan.
  Anopillasi on todella kaunis pihamaa.

  VastaaPoista
 4. Voi kun saisikin omalta pihaltakin pois kaikki rakentamisen aikaiset kasat, huoh! Ja väliaikaiset pressukatokset lautakasoineen ja polttopuineen. Ehkä vielä joskus. Hieno takka terassille tulossa!!

  VastaaPoista
 5. Uudet tuulet puhaltavat puutarhassasi. Mitähän aiot tehdä seuraavaksi?

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!