11. syyskuuta 2016

In September

Auringonkukkia olen muutamaan otteeseen tuonut sisälle maljakkoon. Kasvimaan laatikkoon kylvetyt miniauringonkukat onnistui hyvin. Niistä tuli useita kukkia yhdestä taimesta.

Punalatva kukkii yhtenä viimeisistä syksyn kukista. Se on minusta kaunis, korkea perenna.

Välillä tuntuu että on vielä täysin kesä, kun taas välillä heräät aamuun jolloin ikkunat on huurussa ja nurmikko ja kasvit huurteen peitossa. Mutta se on vain kasvien valmistamista tulevaan talveen. 

Terassilla vaihdettiin vähän järjestystä. Sohva siirtyi toiselle puolelle ja kannettiin tuleva takka paikoilleen. Mutta takka ei tule jäämään tuohon paikkaan. Paikkana ihan hyvä, mutta siihen paistaa paras ilta-aurinko joten kyllä se on sohvan paikka tuossa. Lisäksi takka näkyy liian selvästi tuosta sisälle, joten siirretään se sitten toiseen paikkaan, luultavasti sitten ikkunaseinustalle.Puutarhassa vieraili ihania perhosia kun aurinko paistoi tosi lämpimästi. Ensimmäisen kerran näin neitoperhosen elävänä ja vieläpä omassa puutarhassa, Rovaniemellä.
Ruskan värit hiipuu puutarhaan. Niitä vähän tänään kuvailin, ne sitten seuraavassa postauksessa. 
Tämä lähes täydellinen pihlaja oli tosi kaunis aamu-kuudelta auringon sarastaessa.

3 kommenttia:

 1. Kummasti vaihteloo säätyypit nykyysi, vai onko muisti vaa nii huano.
  Vuasi meni, ennenku neitoperhoset tuli meiltä teille. Meillä niitä oli viimme vuanna ensimmääsen kerran.
  Takka terassilla pirentääki mukavasti terassisesonkia.

  VastaaPoista
 2. Tänä vuonna täällä etelässä neitoperhosia on ollut todella runsaasti. Vain yhden amiraalin ja muutaman nokkosperhosen olen nähnyt.
  Teillä on tuollainen ihana lasitettu veranta. Kunhan lakkaan köyhtymästä (tarkoittaa, etten ikinä), rakennutan meillekin sellaisen.

  VastaaPoista
 3. Aivan valloittava veranta! Hauskat nuo valkeat paperipallukat!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!