16. elokuuta 2017

Istutusalueiden peltireunukset

Poistin alkukesästä tästä istutusalueen reunasta rikkoutuneet kattotiilien palaset, joita olimme hyödyntänyt jatkokäytössä. Niiden puhdistaminen roskista ja rikkakasveista oli melko työlästä ja halusin tähän jonkun toisen reunuksen. Useaan otteeseen olen ihastellut ruotsalaisen suosikkibloggarini puutarhan istutusalueiden reunuksia ja miettinyt että mistäs saisin sellaiset.

Kävelin sitten ensimmäiseen metallialan firmaan josta heti ohjattiin toiseen liikkeeseen, peltialan liikkeeseen, jossa normaalisti työstetään kattoja ja muuta, ei suinkaan puutarhan istutusalueen reunuspeltejä. Mutta niin siellä mies ymmärsi mitä ajoin takaa kun sanoin että ruostua pellin pitäisi ja sitä pitäisi saada työstettyä jonkin verran. Ehkä se silti vähän ihmetteli asiaa..
20 metriä kylmävalssattua peltiä sain sitten soiroiksi leikattuna ja yläosasta sentin verran taitettuna kaksinkerroin joten peltisoiron jatkaminen toisella onnistuu melko hyvin ja onhan se vähän turvallisempi kun sitä on taitettu eikä ole kovin terävänä reunana.
Upotin peltiä noin puolet eli noin 10 cm maahan ja nyt sitten vaan odotellaan ruostumista.Hiekalle olisi ajatus hankkia jonkun kokoista soraa ja tehdä käytävä hiekka-alueen läpi ja kun keinusta ja trampoliinista luovutaan (sitten joskus) alue laitetaan nurmelle.Toiveissa tätä iltataivasta tummempi sävy :)


10 kommenttia:

 1. No nii, soot sitte pannu tuumasta toimehe ja toteuttanu mun ajatukset. Oon haikaallu pikkupotangerihin ruastuvaa reunaa. Hm... tänäänki ajoon pelliliikkeen ohi.....hm.....meillä olis ruastunutta soirua, mutta sen käyttö on tökänny just siihe terävähän reunahan.

  VastaaPoista
 2. Tuossa olisi vastaus minunkin reunusongelmiini. Vaan mitä tuli maksamaan? Valmiit metalliset reunukset maksavat niin paljon, ettei niihin näillä tuloilla ole varaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materiaali maksoi noin 70€ (20metriä 20cm levyistä) johon työn osuus teki noin puolet lisää. Minä olen säästänyt kirppismyyntirahoja tätä varten.

   Poista
 3. Juuri tuollaista meidänkin kukkapenkki tarvitsee reunoilleen. Kiitos vinkistä?

  VastaaPoista
 4. Kiitos, tämä on kesän paras ja innostavin postaus! Tiedän, mitä teen seuraavana vapaapäivänäni :).

  Suosittelen tuohon pariksi ruotsalaiseen tapaan someroa eli singeliä. Meillä oli edellisessä pihassa noin 7 cm kerros, mistä ei rikkaruohot puskeneet läpi mutta kottikärryjen kuljetus oli hirmu hankalaa. Ohuempikin kerros siis riittää!

  Sini K.
  Kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ehkä en singeliä laita kun se on mielestäni vähän liian terävää.

   Poista
  2. Singeli oli meillä ainakin niin pyöreää, että siinä pystyi kulkemaan myös paljain varpain. Onkohan sen laadussa eroja? Meillä oli ilmeisesti hyvästä harjusta seulottua :).

   Poista
 5. Hyvä idea, reunus näyttää todella siistiltä.

  VastaaPoista
 6. Näytttää tosi siistille ja tuli viimeistellyn näköistä. Noista ei kuvittelis rikkisten menevän läpi!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!