26. kesäkuuta 2018

Juhannuksen jälkeen

Ruukkuihin istutetut kuunlilja ja siperianunikko voi hyvin. Unikko kukkii jo toista kierrostaan.


Lumipalloheisin kauniit pallerot alkoivat kukkimaan valkoisena juhannuksena.
Sateen jälkeen oksat vähän nuokkuvat, mutta tämä on kyllä niin ihana, että haluaisin toisenkin.
Takapihan istutusalue on kauniina. Pionit ei vain vielä kuki, takapihalla onkin niin nuoria pioneja vielä, että suurin osa niistä ei edes kuki tänä vuonna vielä. Mutta tykkään keltapäiväliljan, vuorikaunokin ja tulikellukan kombinaatiosta. Kivat vastavärit yhdessä.Keltamaksaruoho on kohta kukassa.


Särkynytsydän ei kuki tänä kesänä niin kauniisti kuin viime kesänä. Olen lisäksi istuttanut tähän alueeseen muutaman uuden taimen. Tämä vain on niin kaunis kasvi että lisää on saatava.Vihdoin ja viimein meidän vanhan kasvimaan laatikot on purettu ja hapero puutavara menossa kaatopaikalla. Aivan vettynyttä ja lahonnutta puutavara olikin jo. 


Kuvassa vielä näkyy yksi laatikko mutta se on jo poissa. 
Kärräsin vanhalle kasvimaalle myös meidän lasten "hiekkalaatikon". 
Noin 20 kottikärryllistä hiekkaa, joka oli yhdessä isossa kasassa leikkipaikalla. Mitään erityistä laatikkoahan meillä ei heille ollut, vaan hiekka oli vain kasassa. Alkuperäinen leikkipaikka näkyy tämän postauksen lopussa, kökköjä kuvia, mutta ihana leikkipaikka lapsilla oli, tosin kuvan 3-vuotiaskin on jo 11-vuotias, että kyllähän se piha muuttaa muotoaan lasten kasvaessa. Nyt siis hiekan tilalle ollaan suunniteltu ihan tylsästi nurmikkoa :D


Meidän liiterin nurkalla on pystyssä heinäseipäitä. Mutta ne on isketty suoraan maahan, joten ne on alkanut vinksottaa suuntaan jos toiseen ja kun niistä niin kovasti tykkään, täytyi keksiä jokin muu keino saada ne pysymään pystyssä ja paikoillaan.

Ennen-kuva viime kesältä:


Tehtiin seipäille tämmönen kehikko, johon heinäseipäät kiinnitettiin pitkällä ruuvilla. Seipäitä tuli nyt vähän tiheämpään ja enemmän, mutta onneksi niitä löytyi vielä jemmasta.4 kommenttia:

  1. Särkynytsydän on tosiaan ihanan hennon kaunis ja heinäseipäät ovat komeat ja nostalgiset :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan runsasta kukintaa. Kyllä noita näkymiä jaksaa katsella.

    VastaaPoista
  3. Kivasti kukkivia kukkia ja kiva näköiseltä näyttää piha.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!