26. heinäkuuta 2015

Terassilla avoimet ovet

Tänään oli taas vaihteeksi aurinkoinen ja lämmin päivä.
Tähtijasmike aloittelee kukintaansa ja kruunuvuokko on alkanut kukkia jo kolmessa paikassa. Istuttelin niitä aika moneen paikkaan puutarhassa ja hyvä niin, on ne niin kauniita.Tuuletuspäivä :)
Ei vaan ihan tarkoituksella nappasin kuvia terassista ovet aukinaisina. Ollaan niin tyytyväisiä meidän kesäolohuoneeseen, että lasiterassiin satsaaminen on ihan varmasti maksanut itsensä takaisin. Yleensä lasit on kiinni, erityisesti tänä kesänä kun on ollut vaihtelevat säät, sisällä on lämmin ja mikä parasta meidän pohjoiset kaverit ei ole häiritsemässä. Eli hyttysten ininää ei tarvitse kuunnella. Tosin nyt taas on hyttyset vähän väistyneet, eikä ne kiusaa niin paljon kuin esim. viikko sitten.

Puutarhakin on juuri nyt ihanan rehevä, vaikkakin kaksi kottikärryllistä kipattiin taas rikkaruohoja menemään, niin silti kukintaa riittää aika monella. Tosin ihanat angervot ei vielä kuki, kuten keijuangervo, rusopajuangervo, rinneangervo ja tumma keijuangervo. Viime talvena mun ruusutkin kärsi tosi paljon ja taitaa kukkia ainoastaan torniolaaksonruusu.
Liljoista ensimmäinen kukkii. Tosi nopeasti kehittyvät, kun ihan vasta alkoivat nuput punertaa.Viimeinen lomaviikko pyörähtää käyntiin eikä kovin kesäiseltä sää kyllä näytä. 
Josko saataisiin vaikka betonikivipolku vielä valmiiksi?

8 kommenttia:

 1. Lasitus tuo kyllä tällaisina kesäinä iloa ja ylipäätään pidentää terassikautta huimasti! Hyvä sijoitus. Mukavaa viimeistä lomaviikkoa myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä on meidän kakkosolkkari ollut tämän kesän.

   Poista
 2. On lasitettu terassi ollu tänäkesänä tarpehelline....Satoo tai paistoo, loma on aina lomaa, ku ei tartte mennä töihi.

  VastaaPoista
 3. No on kyllä aivan ihana tuo teidän lasitettu terassi! Muutenkin piha on niin siisti ja rehevä, ajatuksella rakennettu :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!